Pazarlama, dünyanın en hızlı gelişen meslek dallarından biri. Öyle ki, 90’lardan bu yana hız kesmeden büyümeye devam ediyor.

40’dan fazla pazarlama türünün olduğu bu dünyada en önemli 5 tanesini gelin birlikte inceleyelim!

Hesap Bazlı Pazarlama (Account-based Marketing)

Hesap bazlı pazarlama, ekiplerin müşterilerine tamamen kendi pazarları gibi davrandığı yüksek odaklı bir pazarlama stratejisidir.

Sektörde daha çok kullanılan adıyla Account-based Marketing, , ekiplerin müşterileriyle oldukça yakından çalıştıkları ve neredeyse 360 derecelik bir stratejidir. Pazarlama ekipleri bu stratejilerde içerik üretiminden etkinlik organizasyonlarına kadar her şeyi düşünür. Fakat yalnızca bu hesaplarla bağlantılı kişilere özel kampanyalar hazırlarlar.

Ağızdan Ağıza Pazarlama (Word of Mouth Marketing)

Ağızdan ağıza pazarlama, müşterilerin bir marka hakkındaki tavsiyelerinden oluşan, günümüzde de en sık kullanılan pazarlama yöntemidir.

Ağızdan ağıza pazarlamayı yaymak için mümkün olan en iyi ürün veya hizmeti geliştirmeye ve birinci sınıf müşteri hizmeti sunmaya odaklanmalısınız (Amazon’un müşteri hizmetleri iyi bir örnek olabilir). Bu sayede müşterileriniz, markanızı yakınlarına tavsiye ederek size yeni ve sadık müşteriler kazandıracaktır.

Sosyal Medya Pazarlaması (Social Media Marketing)

Sosyal medya pazarlaması, günümüzde en sık kullanılan pazalama türlerinden biridir. Facebook, Instagram, TİKTOK, LinkedIn ve Twitter gibi çeşitli sosyal medya platformlarında ürün ya da hizmet tanıtımı için kullanılır. Bu tanıtımlar mecraya uygun stratejilerle yayınlanır.

Nöropazarlama (Neuromarketing)

Adını yava yavaş duymaya başladığımız Nöropazarlama, pazarlama kampanyalarının duygusal dönüşümlerini ölçmelerine yardımcı olmak için sinirbilimi ve pazarlamayı birleştirir.

Bunun için pazarlama içeriği tüketilirken duygusal bağlılığı işaret eden belirli nörokimyasal ve fizyolojik tepkileri ölçebilen bir teknoloji de geliştirmiştir.

Arama Motoru Pazarlaması (Search Engine Marketing ya da SEM)

SEM, içerikleri, ücretli reklamlarla bir ürünün ya da bir hizmetin arama motoru sonuç sayfalarında görünür olduğundan emin olmak için kullanılır. Bir kullanıcı önceden belirlediğiniz bir anahtar kelime ile arama yaptığında SEM sizi üst sıralarda çıkarmakla görevlidir.

 

Önceki yazımı incelemek isteyebilirsiniz:

B2B Şirketlerde LinkedIn’in Önemi

 

No responses yet

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir